polnjenje-klime

Polnjenje in servis avtoklimeUgodne cene polnjenja vaše klimatske naprave z R134A in R1234YF plinomPolnjenje Že Od 35€ Dalje


15798255255e2a397572ff5_air-conditioning-thatcham

Polnjenje s plinom R134A

Omenjen plin najdemo v večina vozilih, katera se vozijo po naših cestah. Plin se je uporabljal do leta 2015, nato ga je nadomestil HFC plin kateri je bolj prijazen do okolja.

Polnjenj je priporočljivo na vsake 4 leta, tudi če nam klima deluje, s tem prefiltriramo izsesan plin, izsušimo hladilni sistem, dodamo olje ter napolnimo sistem z točno določeno količino plina katero je določil proizvajalec.


Polnjenje klime z najnovejšim plinom R1234yf

Polnjenje s plino 1234YF

Plin 1234YF je prisoten v novejših vozilih ter v električnih in hibridnih vozilih. Omenjen plin je prijazen do okolja, saj je bil razvit ravno s tem namenom.


Pri tem plinu je polnjenje identično kot pri plinu R134A, nekoliko drugače je samo pri električnih ter hibridnih vozilih. V omenjenih vozilih je drugačno olje ter pred tem je potrebno očistiti vse cevi v polnilnem stroju, saj je olje neprevodno katero mora biti v električnih vozilih.

air-conditioning-pressure-tester-870x580

Testiranje sistema z dušikom

Za testiranje tesnosti sistema uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo testiranja klimatske naprave, s testiranjem z dušikom, ter napravo za iskanje puščanja. S to metodo uspešno najdemo še najmanšo netestnost, ker je dušik redkejši od aktuslnih plinov, ki se nahajajo v AC sistemu.

V kolikor opazimo, da je vaš klimatski sistem prazen, ga napolnimo z dušikom, da preverimo tesnenje, ter testiramo vedno po vsaki zamenjani komponenti klimatske naprave (menjava kompresorja, kondenzatorja, ipd).

menjava-filtra-kabine


Menjava filtrov kabine

Pri servisu Rigler poskrbimo tudi za svež zrak v vašem vozilu. Zamenjamo vam tudi filter kabine, če je potrebno, kajti to je zelo pomembno saj ta zrak dihamo med vožnjo, z menavo pa tudi pripomoremo k manj rošenju stekel, večjemu pretoku zraka ter zaščitimo izparilnika klimatske naprave.


Z redno menjavo filtra kabine, podaljšamo življensko dobo klimatske naprave.

dezinfekcija klime


Dezinfekcija klime ter vozila

Dezinfekcij poznamo več vrst, dezinfekcija z raznimimi spreji, peno ter najbolj učinkovita metoda dezinfekcija z ozonom(O3). Dezinfekcija v povprečju traja 45 minut.


Pri avtoservisu Rigler ponujamo vse vrste dezinfekcij. Metodo dezinfekcije lahko izbere stranka, lahko jo pa tudi mi priporočamo glede na stopnjo potrebe.


Trajanje


Pribljižno 1 ura

Cena

R134A ---> od 3€

R1234YF ---> od 130€

Test z dušikom ---> od 20€

Dezinfekcija ---> od 20€ 


Naročanje


041/580-295 JANI

041/990-868 JANEZ

info@rigler.si

Naročam se

Kaj pomeni polnjenje in servis klime

Avtomobilska klimatska naprava je sestavljena iz mnogo pomembnih delov za delovanje, in kljub temu, da so ti pri novem avtomobilu zatesnjeni, ne gre brez mikro uhajanja plina skozi najmanjše luknjice in pore aluminija. Po nekaj letih prične klimatska naprava zaradi tega delovati slabše, zato je potrebno polnjenje klime. Še posebej pogosto pa bo polnjenje klime v avtu potrebno, če ne skrbite za njeno redno servisiranje. 

Dane s sodobno tehnologijo lahko indetificiramo še tako drobno luknjo v vaši klimatski napravi, zahvaljujoč vrhunskemu ordju katerega nam ponujajo na trgu in si ga tudi lastimo. Z polnjenjem klimatske naprave, iskanje netesnosti ter menjave delov smo vrhunsko strokovno usposobljeni in imamo certifikat ARSA.